Natuurlijke Tekenketting

De kettingen zijn gemaakt met EM-X keramieken kralen die een bepaalde trilling afgeven aan de vacht waardoor teken het niet prettig vinden om zich in de huid vast te bijten, maar de hond voelt de trillingen niet.

In de keramieken kralen zijn Effectieve Micro-organismen ingebakken, Micro-organismen die een gunstig effect hebben op de gezondheid van mens, dier en de natuur. De werking van de keramiek tekenketting is per hond verschillend.

Het is belangrijk dat de tekenketting zo veel mogelijk wordt gedragen. Je laad de tekenketting op door deze 2 wekelijks met veel water af te spoelen en te laten drogen in de zon. Na 3 a 4 weken een tekenketting regelmatig te dragen zal de hond minder aantrekkelijk zijn voor teken.

De kettingen geven geen 100% garantie tegen teken, maar dat geven chemische tekenbanden ook niet. Ervaring leert dat honden met een natuurlijke tekenband beduidend minder kans hebben op een tekenbeet.

Een nadeel van keramiek is dat het kan breken, net zoals servies wat op een stenen vloer valt. Met ruig spelen kunt u het beste de ketting even af doen. Controleer de ketting bij het opladen op breuk en verwijder de gebroken kraal direct. De ketting kan met een kraal minder gewoon gedragen worden.

De tekenketting bevat geen ringen en kan ook niet als halsband worden gebruikt. De kralen zijn onbeperkt op te laden en gaan levenslang mee. Een natuurlijke oplossing en ze zien er nog mooi uit ook. Er kan met de tekenketting gezwommen worden in zoet en zout water. De ketting geeft geen bijwerkingen en is daarom uitermate geschikt voor honden met allergieën of een gevoelige huid.

LET OP: Bij reizen naar Zuid-Europa dient ten allen tijden een aanvullend middel tegen zandvliegen en hartwormen te worden gegeven.